Gerrits Eieren | Spinazie ovenschotel met ei
73
post-template-default,single,single-post,postid-73,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,

Spinazie ovenschotel met ei

Spinazie ovenschotel met ei

Posted by Gerrits Eieren in Recepten 28 Feb 2014

Ingrediënten

5 Kg kruimig kokende aardappelen (geschild en in stukken)
8 stuks eieren
200 gram geraspte belegen kaas
100 Ml melk
1 theelepel kerriepoeder
4 eetlepels olijfolie
900 gram gehakt
spinazie
peper en zout

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden en kook de aardappelen in een pan met wat zout totdat ze gaar zijn ongeveer 20 minuten. Verhit daarna 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak 5 tot 7 minuten tot de spinazie geslonken en het vocht verdampt is. Giet de aardappels af en stamp deze fijn met de rest van de olijfolie, kerriepoeder, peper en zoveel melk tot er een gladde puree ontstaat.

Bereidingswijze

Schep deze puree in een ovenschaal of braadslede. Strijk de puree glad en strooi er de helft van de kaas over. Verdeel de spinazie erover. Maak met een eetlepel 8 kuiltjes in de spinazie en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met de rest van de kaas. Zet de schotel 20 minuten in het midden van de oven.