Gerrits Eieren | Telor ketjap eieren in ketjap
84
post-template-default,single,single-post,postid-84,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,

Telor ketjap eieren in ketjap

Telor ketjap eieren in ketjap

Posted by Gerrits Eieren in Recepten 28 Feb 2014

Ingrediënten

2 sjalotjes
1 tomaat
6 eieren
3 eetlepel zonnebloemolie of arachideolie
1 eetlepel sambal trassi of oelek
1/2 theelepel gemberpoeder
1 theelepel gula djawa (Javaanse suiker) 
of 1 eetlepel bruine suiker
4 eetlepel ketjap manis
snufje zout

Voorbereiding

Snipper de gepelde sjalotjes. Snijd de ontvelde tomaat in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Kook de eieren 8 minuten. Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers zacht en glazig. Voeg de sambal, het gemberpoeder, de 
suiker, tomaat en 125 ml water toe. Breng dit mengsel al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes sudderen. Roer ten slotte de ketjap er doorheen en breng de saus op smaak met zout. Leg de eieren op de bolle kant in de warme saus en schep de saus over de eieren.

Serveertip

Voor bij een oosterse tafel en of buffet